Notice: Undefined index: type in /home/noiastore/public_html/wp-content/plugins/customify/class-pixcustomify.php on line 549

Notice: Undefined index: type in /home/noiastore/public_html/wp-content/plugins/customify/class-pixcustomify.php on line 549

Notice: Undefined index: type in /home/noiastore/public_html/wp-content/plugins/customify/class-pixcustomify.php on line 549

Notice: Undefined index: type in /home/noiastore/public_html/wp-content/plugins/customify/class-pixcustomify.php on line 549

Notice: Undefined index: type in /home/noiastore/public_html/wp-content/plugins/customify/class-pixcustomify.php on line 549

Notice: Undefined index: type in /home/noiastore/public_html/wp-content/plugins/customify/class-pixcustomify.php on line 549

Notice: Undefined index: type in /home/noiastore/public_html/wp-content/plugins/customify/class-pixcustomify.php on line 549

Notice: Undefined index: type in /home/noiastore/public_html/wp-content/plugins/customify/class-pixcustomify.php on line 549

Comercial

Restaurant Cala Loca

Liguria, Italia


Fiind inconjurat de coastele stancoase ale sitului, terenul ne-a inspirat sa reproducem spatiul din interiorul unei pesteri. Salonul restaurantului, cu structura de sticla tip sera, este astfel gandit pentru a prelua rolul de "deschidere" a pesterii, avand lumina din plin si nuante calde, in timp ce restul functiilor preiau rolul de "interior" al pesterii, fiind umbrite si in nuante inchise de gri. Prin folosirea mai multor gradiente de lumina, am urmarit crearea mai multor stari si scenarii in cadrul aceluiasi spatiu.


Am optat pentru utilizarea oglinzilor inalte pentru coridoarele care duc la cabinele de schimb. Acestea sunt amplasate între fiecare doua cabine si la capatul fiecarui coridor. Acest mic detaliu este extrem de important, deoarece dubleaza dimensiunea spatiului interior, adauga reflexii usoare de lumina intr-un spatiu care de altfel este cel mai putin luminat datorita pozitiei sale in spatele restaurantului si creeaza o atmosfera placuta clientilor.


Designul zonei de expunere a produselor locale, precum si rafturile barului reprezinta o interpretare a stalactitelor și stalagmitelor gasite în pesteri. Avand propriile spoturi, acest tip de prezentare reprezinta modalitatea ideala de a atrage atentia asupra produselor promovate.


O astfel de zona de expunere suplimentara a fost amplasata langa conturul exterior al hexagonului, in apropierea separeului si a liftului, sub o lampa speciala, realizata din tuburi de "stalactite" cu mici leduri folosite pentru a crea un cadru mai intim.



Folosirea luminilor directionale pentru evidentierea zonei pentru produsele locale este o mimetizare a efectului lanternelor de speologie, in timp ce luminile decupate de pe tavan simbolizeaza mici fisuri descoperite ocazional in pesteri. Impreuna cu aceste buzunare luminoase de-a lungul cailor principale, sistemul de iluminare este practic o invitatie pentru clienti sa descopere toate colturile restaurantului.

Am creat un grid structural avand in vedere forma sitului, urmand limitele naturale ale locatiei. Optand pentru un modul triunghiular, am maximizat utilizarea spatiului, umpland aproape intreaga zona.


Prin crearea terasei suspendate in continuarea restaurant am adauga o zona speciala de legatura cu exteriorul, de unde se poate simti briza si se poate admira perspectiva completa a ceea ce inseamna Plaja Cala Loca: prezenta marii, a nisipului si a coastei stancoase. Aceasta terasa izoleaza la nivelul inferior un mic spatiu protejat pe plaja, unde am amplasat un spatiu lounge pentru clientii care doresc sa se bucure de atmosfera din Marea Liguriei în timpul noptii.



Pe plaja am optat pentru o retea simpla de distributie, astfel incat sa se creeze cai mici de circulatie intre fiecare sir de sezlonguri, iar la sfarsitul fiecarui rand am plasat dusurile reci pentru clienti.


Pentru a crea un acces facil spre sezlonguri am propus o serie de dale de lemn. Acestea, impreuna cu scarile care ajung la restaurant si la nivelul promenadei, sunt luminate cu spoturi led pe timpul noptii pentru a facilita accesul catre plaja.

Daca nivelul restaurantului este centrat in jurul conceptului de pestera stancoasa, accesorizata cu mai multe surse de lumina, fiecare avand intensitatea si intentia proprie, nivelul mezaninului din vecinatatea promenadei "Passegiata Europa" a fost creat pentru a oferi un spectacol orbitor de lumini, ca o experienta in spatiu, atragând vizitatori din ambele directii ale promenadei.


Principala sursa de inspiratie pentru nivelul lounge a fost pictura lui Van Gogh "The Starry Night", motivul trecerii timpului si distributia luminii in acest cadru de referinta, avand, de asemenea, rolul de concept principal in spatele crearii diverselor zone de relaxare. 



Casa Shabby Chic

Next Project

See More